Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SEYDİŞEHİR KIRMIZI ÇAMUR ATIK BARAJI İYİLEŞTİRME PLANI

Yıl 2013, Sayı: 5, 23 - 41, 15.11.2013

Öz

Alüminyum üretiminde atık olarak ortaya çıkan kırmızı çamurun endüstriyel değerlendirilmesi; yol açtığı depolama ve çevre problemleri açısından son derece önemlidir. Türkiye'de Etibank Seydişehir Alüminyum Tesisleri boksitten alüminyum üretmekte ve önemli miktarda kırmızı çamur açığa çıkmaktadır. Alüminyum Üretim Tesislerinde üretim sonucu ortaya çıkan kırmızı çamuru düzenli olarak depolamak amacıyla tesise yaklaşık 3,8 km. uzaklıkta bir çamur barajı düzenlenmiş ve inşaatı 1973 yılı Nisan ayında tamamlanarak kullanıma başlanmıştır. Bu çalışmada kullanılmakta olan çamur barajının iyileştirme planı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.

Kaynakça

  • [1] ETIBANK, “Çamur Barajı İyileştirme Çalışmaları Planı”, 2010.
  • [2] ÖZGÜN, M. A.,” Kırmızı Çamur Üretimi ve Değerlendirme Olanakları”, Yüksek Lisans Semineri, SDÜ, 2012.
  • [3] TINKILIÇ, N. ve E. Erdem, “Kırmızı Çamurdan Demir Sülfat Üretimi”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1996-2, Denizli
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İnşaat Yapım Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mustafa Onüçyıldız

Atila Demiröz

Naci Büyükkaracığan

İsa Kürşat Saylam Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Kasım 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Onüçyıldız, M., Demiröz, A., Büyükkaracığan, N., Saylam, İ. K. (2013). SEYDİŞEHİR KIRMIZI ÇAMUR ATIK BARAJI İYİLEŞTİRME PLANI. Selçuk Üniversitesi Sosyal Ve Teknik Araştırmalar Dergisi(5), 23-41.

 Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.